Uygulamalar

Bir Android Smartphone’u Fabrika Ayarlarına Sıfırlama

Android Smartphone’u Fabrika Ayarlarına Sıfırlama: Android akıllı telefonda Google Play’in kullanımıyla, çok az kişi her gün yeni uygulama ve oyun yüklemeye ve bunları denemeye devam ediyor. Ancak bu, Android cihazınızı zamanla biraz yavaşlatabilir. Bu, bu uygulamalardan bazıları telefonunuzun içinde saklanan bazı çöp ve kullanıcı verilerini bıraktığından ve bazı uygulamalar her zaman arka planda çalışmaya devam ediyor. Birkaç ay sonra, işler o kadar kötüye gider ki bir kez daha başlayabilirseniz, dileyebilirsiniz. Neyse ki Android, fabrika ayarlarına sıfırlama özelliği ile bunu yapmanızı sağlar. Android akıllı telefonunuzu / tabletinizi, ilk satın aldığınız zamanki durumuna geri getirmek için fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz.

Android Smartphone’u Fabrika Ayarlarına Sıfırlama

Android cihazınızı fabrika ayarlarına sıfırlamak isterseniz, önce Titanium Backup gibi bir araç kullanarak ayarlarınızı ve diğer verilerinizi yedeklemelisiniz . Verilerinizi yedeklemeden önce, fabrika ayarlarına sıfırlamayı seçerseniz, kullanıcı uygulamaları ve sistem verileri de dahil olmak üzere tüm verilerinizi kaybedersiniz.

Telefon verilerinizin yedeğini oluşturduktan sonra, aşağıdaki talimatları uygulayarak fabrika ayarlarına sıfırlama işlemine devam edebilirsiniz:

  1. Android’de Sistem tercihlerini açın. Ana ekrana giderek, menü tuşuna (Android cihazınızdaki üç düğmenin sol tarafında) hafifçe vurarak ve ardından görüntülenen menüden Sistem Ayarları’nıseçerek açabilirsiniz .
  2. Sistem ayarları ekranında, Android için tüm tercihler çeşitli kategoriler altında düzenlenecek. Kişiselkategorisi altında Yedekle ve sıfırlamayı seçmelisiniz.
  3. Yedekleme ve sıfırlama ekranında, bazı verilerinizi Google sunucularına Google hesabınıza yedeklemeyi seçebilirsiniz. Kişisel veri kategorisi altında Fabrika verilerine sıfırlama’yı seçmeniz gerekir.
  4. Fabrika ayarlarına sıfırlama işleminin ne yapacağına dair bir uyarı görüntülenir. Temel olarak Google hesabı Android akıllı telefondan kaldıracak, indirilen uygulamaları ve uygulamaları ve sisteme yaptığınız ayarları silecek. Devam etmek için Telefonu sıfırla düğmesine dokunabilirsiniz .
  5. Bu işlem telefon bellekteki tüm verileri silecektir (harici SD kartlarındaki tüm veriler silinmez). Birkaç dakika sonra telefonunuz yeniden başlatılacak ve Android’i kurmak ve bir Google hesabı eklemek için olağan ekran görürsünüz.

Bloga e-posta ile abone ol

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.