Windows 10 Kayıt Defteri Geçmişini Devre Dışı Bırakma

Windows 10 da kayıt defteri geçmişi nasıl devre dışı bırakılır

Windows 10’un daha yeni yapıları, kullanıcı etkinlik geçmişi olarak adlandırılan ilginç bir özelliğe sahiptir. Bu, kullanıcı etkinliğinizin bir kısmını kaydeder ve Cortana, Edge ve Timeline aracılığıyla cihazlar arası deneyimi etkinleştirmek için Microsoft sunucularına gönderir. Bu veri toplama, işletim sisteminin gelecekteki sürümlerinde daha iyi Windows özellikleri sağlamanın iyi bir amacı ile yapılır. Ancak, gizliliğinizin işgali olduğunu düşünüyorsanız, bunu hemen devre dışı bırakabilirsiniz.

Windows 10’da kayıt defteri geçmişi nasıl devre dışı bırakılır?

Kısa bir süre önce Windows 10 kullanıcı etkinliği geçmişini Windows ayarları arabiriminde nasıl devre dışı bırakabileceğinizi anlatmıştık. Ancak, Windows kayıt defterinde daha hızlı bir yol var. Özel bir kayıt defteri değerini değiştirerek kullanıcı etkinlik geçmişinizi daha pratik adımlarla devre dışı bırakabilirsiniz ve Microsoft’un kullanıcı etkinlik günlüğünüzü almasına en engel olacaksınız.

Windows 10 kullanıcı etkinlik geçmişini kayıt yoluyla nasıl devre dışı bırakılır:

  1. Çalıştır iletişim kutusunu açmak için kısayol tuşu Win + R’ye birlikte basın.
  2. Çıkan arama alanına regedit yazan çıkan ekranda evet diyin veya Enter tuşuna basın.
  3. Kayıt Defteri Düzenleyicisi’nde HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Windows \ System’a gidin .

Windows 10 Kayıt Defteri Geçmişini nasıl devre dışı bırakılır

  1. Sağ bölmede çıkan Dword (32 bit) Değeri’ne sağ tıklayın ve Yeniden adlandır seçin.
  2. Yeni Dword değerinin adını PublishUserActivities olarak değiştirin.
  3. Kayıt defteri değerinde 0 dışında başka (1 ) gibi rakam varsa, bu değeri 0 olarak da değiştirebilirsiniz.

Bu PublishUserActivities değeri 0 olduğunda, Windows 10 PC’nizdeki kullanıcı etkinliğiniz kaydedilmiyor ve Microsoft ile birlikte depolanmıyor. 1 değeri olduğunda, tarih hem kaydedilir ve hemde Microsoft sunucularında depolanıyor. Bu özelliği devre dışı bırakmak, kullanıcı etkinliğinizin bilgisayarınızda kalması veya kaydedilmemesi nedeniyle gizliliğinizi artırır, ancak bu özelliği devre dışı bırakmak cihazlar arası deneyimi de devre dışı bırakır (örn. Başka bir aygıtta bulunan bir tarayıcıya bağlanma ve erişim sağlamak gibi). Eğer daha sonra eski haline getirmek isterseniz Dword 32 bit adıyla değiştirebilirsiniz.

Yorum Ekle

Yorum yapmak için tıklayınız

E-MAİL ABONELİĞİ

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.